برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

افزودن چاوش پارت به صفحه اصلی

close

شیلنگ باک

مکان قرارگیری شیلنگ بنزین در خودرو، نسبت به نوع و مدل اتومبیل متفاوت است. در خودروهای قدیمی‌تر، بنزین خودرو به‌وسیله یکسری خطوط فلزی از باک به سمت کاربراتور یا انژکتور منتقل می‌شد که این بخش‌ها در کنار هم سیستم سوخت‌رسانی اتومبیل را تشکیل می‌دادند.

در خودروهای قدیمی‌تر بخش‌هایی نظیر پمپ‌بنزین، باک و همچنین کاربراتور از طریق شیلنگ‌های کوتاه بنزین به یکدیگر متصل می‌شدند و ازآنجایی‌که این شلنگ‌ها بسیار ضعیف و شکننده بودند، بنزین یا گازوئیل از آن‌ها به بیرون نشت می‌کرد. از سال ۱۹۹۶ سیستم سوخت‌رسانی خودرو شکل پیچیده‌تری به خود گرفت و تمامی خودروهایی که گازوئیل مصرف می‌کردند به خطوط انتقال، خطوط برگشت و خطوط بخار مجهز گشتند.

اما ازآنجایی‌که این خطوط، پلاستیکی بودند، در بسیاری از مواقع می‌شکستند و سیستم سوخت‌رسانی را از کار می‌انداختند. شیلنگ بنزین از لحاظ جنس، انواع گوناگونی نظیر لاستیکی، پلاستیکی (فیبر کربن) و فلزی (آلومینیوم) دارد که هر یک از آن‌ها با توجه به نوع خودرو مورداستفاده قرار می‌گیرند. در اینجا به معرفی و توضیح هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم.

انواع شیلنگ بنزین :

شیلنگ بنزین لاستیکی :

این نوع از شیلنگ‌های بنزین، بیشتر در خودروهای قدیمی و دیزلی استفاده می‌شوند. نحوه تعویض شیلنگ‌های بنزین لاستیکی، به نسبت دیگر انواع آن، بسیار راحت‌تر است.

شیلنگ بنزین پلاستیکی (فیبر کربن) :

شیلنگ‌های بنزین پلاستیکی که با نام شیلنگ‌های فیبر کربنی نیز شناخته می‌شوند، امروزه در بسیاری از اتومبیل‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. این نوع از شیلنگ‌ها بسیار در دسترس هستند و قادرند حجم بسیار بالایی از فشار را تحمل کنند. شلنگ‌های بنزین پلاستیکی با پایین نگه‌داشتن دمای بنزین، باعث افزایش کارایی آن می‌شوند و تا حد قابل‌توجهی از بخار شدن بنزین جلوگیری به عمل می‌آورند. برخی از انواع شلنگ‌های پلاستیکی به‌راحتی قابل تعویض هستند و می‌توان به‌جای آن‌ها از شیلنگ لاستیکی بهره گرفت.

شیلنگ بنزین فلزی (آلومینیومی) :

این دسته از شیلنگ‌ها در انواع خودروهای قدیمی و جدید به کار گرفته می‌شوند که آن‌ها را با نام خطوط بنزین نیز می‌شناسند. شلنگ‌های بنزین فلزی به‌شدت در دسترس بوده و به نسبت شلنگ‌های پلاستیکی فشار بیشتری را تحمل می‌کنند. البته ازآنجایی‌که خطوط انتقال‌دهنده بنزین، در طول مسیرشان تا به موتور یا سایر بخش‌های سیستم سوخت‌رسانی، مسیر پرپیچ‌وخمی را طی می‌کنند، در چنین مواقعی این شیلنگ‌های فلزی با محدودیت روبه‌رو خواهند شد. ناگفته نماند که این خطوط فلزی در دمای بالا، تا حد زیادی داغ می‌شوند و باعث بخار شدن بنزین می‌گردند که این امر، کاهش قدرت خودرو را در پی خواهد داشت.

تعویض شیلنگ بنزین از سری خدمات مکانیکی خودرو بوده که در هنگام مشاهده ایراد در نحوه عملکرد این قطعه انجام می‌شود. تعویض شیلنگ بنزین با رعایت مراحل و اصول جابه‌جایی و تعویض این قطعه صورت می‌گیرد. لوله پلاستیکی یا فلزی که از آن بعنوان شیلنگ بنزین یاد می‌کنند، وظیفه‌ی رساندن بنزین به سیستم سوخت رسانی خودرو را دارد.

ایجاد نشتی و پارگی در شیلنگ بنزین ماشین با حس کردن بوی بنزین و یا جاری شدن بنزین در زیر خودرو همراه است. در این هنگام باید به سرعت اقدام به تعویض شیلنگ بنزین با رعایت اصول تعیین شده صورت گیرد.

نحوه عملکرد شیلنگ بنزین

شیلنگی که وظیفه برای سوخت رسانی خودرو را بر عهده دارد، در اصطلاح شیلنگ بنزین نامیده می‌شود. عملکرد شیلنگ بنزین نیز به این شکل بوده که سوخت موجود در باک ماشین را به سیستم سوخت رسانی خودرو منتقل کرده و بعنوان یک رابط تغذیه‌ی خودرو برای شروع حرکت عمل می‌کند. توجه داشته باشید مواجهه با سرریزی بنزین و یا نشتی بنزین در زیر خودرو در همه حال نشاندهنده‌ی معیوب شدن شیلنگ بنزین نبوده، گاها با یک هواگیری در لوله انتقال بنزین این مشکل برطرف می‌شود. بنابراین بهترین اقدام در هنگام مشاهده این موارد مراجعه به مکانیکی‌های تخصصی در این زمینه است.

علائم خرابی شیلنگ بنزین

تشخیص به موقع خرابی و ایجاد زدگی در شیلنگ بنزین انواع خودرو و تعویض شیلنگ بنزین در زمان مناسب از بروز مشکلات وابسته به این قطعات جلوگیری می‌کند. خرابی شیلنگ بنزین عمدتا با علائمی مثل افزایش دفعات بنزین زدن، استشمام مداوم بوی بنزین در کابین خودرو و همین طور مشاهده رد بنزین در قسمت زیرین خودرو همراه است. در صورت مشاهده این علائم حتما برای چکاب کلی باک بنزین و شیلنگ بنزین به یک مکانیکی معتبر مراجعه و در صورت اطمینان از خرابی این قطعه نسبت به تعویض شیلنگ بنزین اقدام کنید.

 

 

 

 

بازگشت به لیست

محصولات مرتبط

فهرست

خانه

تنظیمات

Menu

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به سیستم

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم